
Υλικά
1 φλιτζ. ρύζι
200 γρ. σοκολάτα υγείας
1 λίτρο γάλα σόγιας
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα σόγιας σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτετε δύο κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Ρίχνετε το ρύζι και σιγοβράζετε για 30 λεπτά περίπου.
Όταν το ρύζι έχει κάψει, προσθέτετε τα σπασμένα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
Αν θέλετε να το σερβίρετε παγωμένο όπως το απλό ρυζόγαλο το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.