Κανταΐφι Με Καϊμάκι, Βύσσινο Και Φιστίκι Αιγίνης

214
Κανταΐφι Με Καϊμάκι, Βύσσινο Και Φιστίκι Αιγίνης

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κανταΐφι

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

250 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο

500 γρ. παγωτό καϊμάκι

λίγο φυστίκι Αιγίνης για το γαρνίρισμα

10 φορμάκια ατομικά μιας χρήσεως

Εκτέλεση

Ξεκινάμε το καταΐφι με παγωτό καϊμάκι ανοίγοντας-ξάνοντας το καταΐφι με τα δάχτυλα, να αφρατέψει και να χωρίσει. Νοητά το μοιράζουμε σε 10 κομμάτια. Όση ώρα ανοίγουμε το καταΐφι βουτάμε τα δάχτυλα στο βούτυρο έτσι ώστε να βουτυρωθεί καλά.

Σε λαμαρίνα τοποθετούμε τα φορμάκια ανάποδα. Ντύνουμε κάθε φορμάκι με καταΐφι και το σκεπάζουμε έτσι ώστε όταν το αναποδογυρίσουμε, αφού ψηθεί, να σχηματίζει φωλιά. Μπορούμε και χωρίς τα φορμάκια να το κάνουμε, αλλά θέλει εμπειρία.

Αφού τελειώσουμε με όλο το καταΐφι, το ραντίζουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα ώσπου να ροδίσει καλά, περίπου 20΄.

Αφήνουμε τα φορμάκια να κρυώσουν πολύ καλά και τα αναποδογυρίζουμε την ώρα που σερβίρουμε. Στάζουμε λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο στο πιάτο και ακουμπάμε από πάνω τη φωλιά από τραγανό καταΐφι (για να μη γλιστράει). Γεμίζουμε με παγωτό καϊμάκι, περιχύνουμε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και πασπαλίζουμε με ψίχα φιστικιού Αιγίνης. Το ετοιμάζουμε την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε. Το μπόλικο σιρόπι από το γλυκό κουταλιού κάνει όλη τη διαφορά

argiro.gr