Υλικά
3-4 μικρές ή μεσαίες ντομάτες ψιλοκομμένες
8-10 φέτες λευκό ψωμί
2-3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος μόνο, σε λεπτές ροδέλες (προαιρετικά)
μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζετε τις ντομάτες και ό,τι ζουμί έβγαλαν στο κόψιμο, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά. Βάζετε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα να ξηροψηθεί. Περνάτε την μία πλευρά κάθε φέτας με το κομμένο σκόρδο και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα ντομάτας και σερβίρετε.