Τηγανίτες με μπρόκολο και φέτα

224
 Τηγανίτες με μπρόκολο και φέτα

Υλικά

600 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια

100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

1/4 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2  κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι

3/4 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη

1/3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κρόκος αυγού

1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

Σαλάτα, τζατζίκι, φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε το μπρόκολο σε νερό και το βράζουμε για 5-7 λεπτά να μαλακώσει. Το λιώνουμε πολύ καλά με πιρούνι. Προσθέτουμε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φρυγανιά και τον κρόκο. Αλατοπιπερώνουμε και τα ζυμώνουμε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, πλάθουμε «κεφτέδες» και τους πατικώνουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνουν σχετικά λεπτοί δίσκοι. (Το μυστικό είναι να πλάθουμε με ελαφρά βρεγμένα χέρια για να μην κολλάνε!).

Στρώνουμε σε ένα δισκάκι λαδόκολλα και τους αραδιάζουμε. Τους βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Βάζουμε ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τις τηγανίτες για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές ή χλιαρές με σαλάτα, τζατζίκι και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

Πηγή