Ζυμαρικά με μύδια και ντομάτα στην κατσαρόλα

186
Ζυμαρικά με μύδια και ντομάτα στην κατσαρόλα

Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6

1 κιλό φρέσκα μύδια

3 ντομάτες κομμένες σε κύβους

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κουτ. σούπας σέλινο ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

1/4 φλιτζ. τσαγιού νερό

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένετε προσεκτικά τα μύδια και τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι, περιχύνοντας τα με άφθονο κρύο νερό και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Εάν υπάρχουν μύδια ανοιχτά τα βγάζετε και τα πετάτε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα. Ρίχνετε τα κρεμμύδια, το σέλινο, το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το νερό και το λευκό κρασί, ανακατεύετε και βράζετε για 2 λεπτά.

Προσθέτετε την πάπρικα και το πιπέρι. Ρίχνετε τα μύδια στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά., βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ξανατοποθετείτε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το μαϊντανό και ανακατεύετε. Σερβίρετε περιχύνοντας με το ζουμί από τα μύδια, φυλλαράκια μαϊντανού και τα μύδια.