Υλικά (για 25 περίπου κομμάτια)
160 γρ. τόνο , αν είναι σε λάδι στραγγισμένο
1,5 κουτ. σούπας μαγιονέζα ή στραγγιστό γιαούρτι ή μασκαρπόνε
4 κοκκάρια (βολβοί) ή 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
3 ελιές χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
3-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα κλωναράκια
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
1/2 ντομάτα χωρίς τα σπόρια πολύ ψιλοκομμένη, τετραγωνάκια όχι τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 τορτίγες
Εκτέλεση
Βάζετε τον τόνο σε μπολ και τον διαλύετε σε μικρά κομματάκια με ένα πιρούνι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε και διορθώνετε σε αλάτι πιπέρι. Απλώνετε το μισό μείγμα σε κάθε τορτίγια και την τυλίγετε σφιχτά. Αφαιρείτε από τις άκρες της ένα εκατοστό περίπου, ώστε να έχετε σχήμα που να μοιάζει με κανονικό σωλήνα. Τυλίγετε κάθε τορτίγια σε διαφανή μεμβράνη κλείνοντάς την παντού και την βάζετε οριζόντια στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Λίγη ώρα πριν χρειαστείτε τα ορεκτικά, βγάλτε τις τορτίγες με τόνο απ’ το ψυγείο, αφαιρέστε τη διαφανή μεμβράνη και κόψτε κάθετα με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες πάχους 1 εκατ. Τοποθετείστε σε πιατέλα και σερβίρετε.