Σουβλάκια ξιφία με σάλτσα πέστο

157
Σουβλάκια ξιφία με σάλτσα πέστο

Υλικά

2 κουτ. γλυκού ξίσμα Lime

1 κουτ. γλυκού ξίσμα πορτοκαλιού

2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

1 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό lime

2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

2 σκελίδες σκόρδο

750 γρ. φιλέτο ξιφία κομμένο σε κυβάκια

24 τοματάκια cherry

Aλάτι,  πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το πέστο

120 γρ τυρί ρομάνο (ή όποιο άλλο της αρεσκείας σου – κατά προτίμηση σκληρό και αλμυρό)

6 σκελίδες σκόρδο

2, 2/3 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

1/3 του φλιτζ. τριμμένα καρύδια

Αλάτι, πιπέρι

¼  φλιτζ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το πέστο: Σε ένα πολυμίξερ, ανακάτεψε το τυρί με το σκόρδο. Χτύπησε καλά για 30 δεύτερα. Πρόσθεσε τον βασιλικό, τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Συνέχισε το χτύπημα για άλλα 15 δευτερόλεπτα. Όσο χτυπιούνται τα υλικά πρόσθεσε το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Προθέρμανε το φούρνο σου στο γκριλ ή το μπάρμεκιου. Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τα σουβλάκια εκτός από το ψάρι σε μια polybag. Πρόσθεσε και το ψάρι ανακάτεψε και άφησε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάλε από τη σακούλα, πέταξε την μαρινάδα και πέρασε τα κομματάκια στα ξυλάκια εναλλάξ με τα ντοματίνια

Αλατοπιπέρωσε και ψήσε στο γκριλ να πάρουν χρώμα και γυρίζοντας από όλες τις πλευρές. Σέρβιρε μαζί με το πέστο