
Υλικά
3/4 φλιτζ. κομμένη και καβουρντισμένη αμυγδαλόψυχα
3 (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια) αυγά
1 1/2 φλιτζ. (το 1 αρωματισμένο με μπράντυ) γάλα
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφές
2/3 φλιτζ. πορτοκάλι
1/2 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. σαβουαγιάρ
2 κουτ. σούπας μπράντυ
1/2 φλιτζ. βούτυρο
1 φλιτζ. γάλα αρωματισμένο με λίγο μπράντυ
Εκτέλεση
Βάζετε σε κατσαρόλα τη σοκολάτα με τον καφέ, το μπράντυ και το γάλα. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε σε μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη ώσπου το μίγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε στο μίγμα τους κρόκους έναν τη φορά. Προσθέτετε στο μείγμα του βούτυρου το μίγμα σοκολάτας, την αμυγδαλόψιχα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μπωλ με το μείγμα. Βουτάτε τα σαβουαγιάρ ένα-ένα στο γάλα με το μπράντυ και τα στρώνετε με την εξωτερική πλευρά σε μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα κέικ. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και τη βάζετε στην κατάψυξη να μείνει τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρετε την τούρτα κομμένη σε φέτες και γαρνιρισμένη με σαντιγύ.