Υλικά
500 γρ. φράουλες
50γρ. ζάχαρη ψιλή
2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση
Πολτοποιήστε σε ένα μπλέντερ τις μισές φράουλες. Βράστε σε ένα κατσαρολάκι δύο κούπες νερό μαζί με τη ζάχαρη και τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τον πουρέ φράουλας.
Βάλτε το μείγμα σε μία φόρμα ή σε μικρά ποτήρια και προσθέστε τις ολόκληρες φράουλες.
Αφήστε το στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Τips:
Μόλις πολτοποιήσετε τις φράουλες, μπορείτε να σουρώσετε τον πουρέ για να φύγουν τα περιττά κουκούτσια. Εάν θέλετε, μπορείτε να πολτοποιήσετε όλες τις φράουλες για να έχει το ζελέ σας λεία υφή. Σερβίρετε σε ποτήρια κοκτέιλ για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.