Κεφτεδάκια πολίτικα

184
Κεφτεδάκια πολίτικα

Υλικά

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, διπλοπερασμένος

1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό πλιγούρι

1 1/2 φλιτζ. βραστό νερό

2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα

1 μεγάλο κρεμμύδι, περασμένο σε λεπτό τρίφτη

2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες

1 φλιτζ. φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι για πανάρισμα

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το πλιγούρι και το περιχύνουμε με το βραστό νερό. Ανακατεύουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε σκεπασμένο για λίγο, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το νερό. Αφού κρυώσει εντελώς το πλιγούρι το βάζουμε σε μια λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά (το κιμά, τα αυγά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και το λάδι) και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά για να ενωθούν.

Αν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό, βουτάμε τα χέρια σε νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτο. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πιέζουμε ελαφρά να γίνουν λίγο πλακωτά και να μην είναι εντελώς στρογγυλά. Αλευρώνουμε τα κεφτεδακια μας και τα τηγανίζουμε σε μεγάλο τηγάνι με αρκετό και καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γύρω-γύρω.  Σερβίρετε τα κεφτεδακια σας με πατατες τηγανητες και σαλάτα χωριάτικη.