
Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
350 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλη κονσέρβα ανανά σε ροδέλες με το σιρόπι του
1 κουτί ζελέ ανανά
Εκτέλεση
Διαλύουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι καυτό νερό ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ποτήρι κρύο νερό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
Στρώνουμε τα μπισκότα σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο αφού πρώτα τα βουτήξουμε λίγο στο σιρόπι του ανανά. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα σαβαγιάρ. Ισιώνουμε με σπάτουλα και σκεπάζουμε την επιφάνεια με τις ροδέλες του ανανά. Καλύπτουμε το γλυκό με το ζελέ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.