Μπακαλιάρος μαρινάτος με μουστάρδα

329
Μπακαλιάρος μαρινάτος με μουστάρδα

Υλικά

Για το μπακαλιάρο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κούπα νερό

8 φιλετάκια μπακαλιάρου

αλάτι,  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σος

χυμός από 2 λεμόνια

¾ κουτ. σούπας κοφτή, κορν φλάουερ

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας κάππαρη(προαιρετικά)

2 φλιτζ. καφέ λευκό ξηρό κρασί

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Για το μπακαλιάρο

Παίρνετε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλατοπιπερώνετε, τα ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζετε ως τη μέση με νερό. Σκεπάζετε το τηγάνι και τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Για τη σος

Στο υγρό που έμεινε από το τηγάνι ρίχνετε το κρασί, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και αφήνετε να πάρουν βράση. Διαλύετε σε ένα φλιτζανάκι το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό. Το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε.

Σε αυτή τη φάση, αν θέλετε, προσθέτετε και την κάππαρη μαζί με το δεντρολίβανο. Μόλις πήξει ελαφρά η σάλτσα, την αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε στα φιλέτα του ψαριού περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.