Τρουφάκια καρύδας

221
Τρουφάκια καρύδας

Υλικά

300 γρ. σοκολάτα γάλακτος

80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις 2 σοκολάτες. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και με μια σπάτουλα προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Στρώνουμε το μείγμα σε ένα πλαστικό σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Μόλις σταθεροποιηθεί, παίρνουμε με ένα κουταλάκι μικρές ποσότητες και τις πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό. Βουτάμε τα στρογγυλά κομμάτια στην τριμμένη καρύδα, τα τοποθετούμε μέσα σε ένα γυάλινο ή πλαστικό σκεύος σκεπασμένα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.