Σαγανάκι με ψητές ντομάτες και φέτα

391
Σαγανάκι με ψητές ντομάτες και φέτα

Υλικά

4 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές

200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (με πιρούνι) ή σε κομμάτια

ρίγανη ή θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση

1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες (προαιρετικά)

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.

Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε δύο ατομικά σαγανάκια. Απλώνετε μέσα μία πρώτη στρώση από φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη. Μοιράζετε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη ή σε κομμάτια και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης.

Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσετε, τώρα είναι η ώρα να μοιράσετε και τις ροδέλες της πιπεριάς. Πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.

Σκεπάζετε τα σαγανάκια με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 20′. Βγάζετε το αλουμινόχαρτo, αφαιρείτε το σκόρδο από το ταψί και ψήνετε για 10′-15′ ακόμα να “σωθούν” τα υγρά της ντομάτας.

Έτοιμο!

Πηγή:olivemagazine.gr