
Υλικά
Για το παντεσπάνι
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. τυρί κρέμα
4 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση
300 γρ. τυρί κρέμα
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμαρένα
150 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύετε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά. Στη συνέχεια γαρνίρετε ένα τσέρκι των 35 εκ. στρογγυλό και ψήνετε για 40 λεπτά στους 160C. Μόλις κρυώσει το κόβετε σε τέσσερις ροδέλες.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το τυρό κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αμαρένα και γεμίζετε το παντεσπάνι. με τη κρέμα που περισσεύει το ντύνετε. Τέλος τρίβετε σε τρίφτη την κουβερτούρα για να γαρνίρετε το γλυκό και αν αν θέλετε γαρνίρετε και με αμαρένα.