Καλαμαράκια με Ελιές σε Πικάντικη Σάλτσα

209
Καλαμαράκια με Ελιές σε Πικάντικη Σάλτσα

Υλικά

500 γρ. καλαμαράκια

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

4 ντομάτες ώριμες

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

100 γρ. ελιές μαύρες ή πράσινες

1 κουτ. γλυκού τοματοπελτέ

150 ml. λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνη

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Μπούκοβο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Αλάτι

Μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε να βράσουν για 6-7 λεπτά. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το κρασί, τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και σιγοβραζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ελιές ξεκουκουτσιασμένες. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε 4-5 ακόμη λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη!