Μανιτάρια με κιμά

214
Μανιτάρια με κιμά

Υλικά

4 μανιτάρια portobello μεγάλα

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

20ml ούζο

2 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

2 βερίκοκα αποξηραμένα

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 κουτ. σούπας μαργαρίνη

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα καυτερή

1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

4 κουτ. σούπας τυρί καπνιστό κομμένο σε λεπτές φλούδες

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια, τα τοποθετούμε σε μικρό ταψί, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180C για 10 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε την μαργαρίνη σε μικρό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά, τον αφήνουμε να τσιγαριστεί για περίπου 3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και μαγειρεύουμε τον τον κιμά μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του. Τέλος μοιράζουμε τον κιμά στα μανιτάρια και γαρνίρουμε με το τυρί