
Υλικά
500 γρ. φρέσκες φράουλες
2 φύλλα ζελατίνης
1 πορτοκάλι (χυμός)
1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό για 10΄ να φουσκώσει. Αφού πλύνουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Τις πολτοποιούμε στο μίξερ και μόλις λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Η υφή της πρέπει να είναι σαν αραιό γιαούρτι. Τότε προσθέτουμε το γιαούρτι και με το σύρμα ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το χυμό πορτοκάλι και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φουσκωμένη ζελατίνη την οποία έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί στο ζεστό χυμό, Τέλος ρίχνουμε το χυμό με τη ζελατίνη στις πολτοποιημένες φράουλες και λίγο λίγο ρίχνουμε τον πολτό φράουλας στο μείγμα σαντιγί γιαουρτιού. Ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την παγώνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Τέλος γαρνίρουμε με φράουλες.
Argiro.gr