Γρανίτα εσπρέσο

347
Γρανίτα εσπρέσο

Υλικά

150 ml καφέ εσπρέσο

Για το σιρόπι

250 ml νερό
200 γρ. ζάχαρη

Για τη σαντιγί

200 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τον καφέ με το σιρόπι, βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι, και το βάζουμε στην κατάψυξη. Tο αφήσουμε να παγώσει χωρίς ανακάτεμα για 46 ώρες. Όταν παγώσει τελείως, το ξύνουμε με ένα γερό πιρούνι. Για τη σαντιγί, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι με μία κουταλιά κρύα σαντιγί και κοσκινισμένο κακάο.

Επιμέλεια: Αλέξης Μίχας

Συνταγές από το Cook Book