Πικάντικα Πιτάκια Με Καβούρι

286
Πικάντικα Πιτάκια Με Καβούρι

Υλικά

ηλιέλαιο

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη

1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς σκόνη

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο

450γρ καβουρόχιψα

3 κουτ. σούπας κόλιανδρος, κομμένος

1 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 ½ λεμόνι, χυμός

1 λεμόνι, ξύσμα

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 φύλλα κρούστας

6 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο

½ κουτ. σούπας μαύρο + ½ κκουτ. σούπας λευκό σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την καβουρόψιχα, τον κόλιανδρο και την πιπεριά τσίλι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος. Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας.

Βάζουμε 1 κουτ. σούπας γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας. Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

dimitrisskarmoutsos.gr