Καλαμάρι με σάλτσα τσίλι

127
Καλαμάρι με σάλτσα τσίλι

Υλικά

800γρ. καλαμάρια καθαρισμένα

60 ml ελαιόλαδο, χωρισμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

10 ml πάστα τσίλι

30 ml χυμός λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμάρια, 30ml ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάστα τσίλι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν τα καλαμάρια με τα υπόλοιπα υλικά.

Αφήνουμε τα καλαμάρια να μαριναριστούν για 15’ περίπου. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφαιρούμε τα καλαμάρια από τη μαρινάδα, τα στραγγίζουμε καλά, αλλά κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.

Τηγανίζουμε τα καλαμάρια στο ζεστό ελαιόλαδο για 2’ περίπου. Αφαιρούμε τα καλαμάρια από το τηγάνι, προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού αν θέλουμε και σερβίρουμε με συνοδεία σάλτσας τσίλι.