Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

617
Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/2 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5΄-7΄, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο. Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Πηγή