Boulfaf

302
Boulfaf

Υλικά

500 γρ. αρνίσιο συκώτι κομμένο σε κύβους των 2 εκ.

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 στρογγυλό μαροκινό ψωμί ή πίτες για σουβλάκι

αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε 8 καλαμάκια σε νερό για 2 ώρες ή χρησιμοποιούμε μεταλλικά. Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και 1 κουτ. γλυκού αλάτι. προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

Περνάμε 5-6 κομμάτια συκώτι στα σουβλάκια, αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσά τους. Τα αλείφουμε με το λάδι που έχει απομείνει στο μπολ και τα ψήνουμε στο γκριλ για 1-2 λεπτά απ’ την κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε το συκώτι από τα σουβλάκια και σερβίρουμε με το ψωμί ή τις πίτες.