Ριζότο με καπνιστό σολομό

287
Ριζότο με καπνιστό σολομό

Υλικά

50 γρ. βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

400 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε μικρά κομμάτια

350 γρ. ρύζι για ριζότο

100 ml λευκό, ξηρό κρασί

700 ml ζωμός κότας

1 κουτ. σούπας θυμάρι

2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Λεπτοκομμένες φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το θυμάρι και το ρύζι κι ανακατεύουμε για 1′.Προσθέτουμε το ζωμό κότας και το κρασί κι ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι.

Μαγειρεύουμε για περίπου 15′ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα σολομού και την παρμεζάνα κι ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται βάζουμε αλάτι και πιπέρι.Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη ποσότητα καπνιστού σολομού και τις φέτες λεμόνι.

Επίσης αντί για φέτες λεμονιού, μπορούμε, αν προτιμάμε, να διακοσμήσουμε με ξύσμα λεμονιού.

Πηγή