Επιδόρπιο Με Φράουλες Και Ανθόγαλα

188
Επιδόρπιο Με Φράουλες Και Ανθόγαλα

Υλικά

Για τη βάση

140 γρ. μπισκότα Oreo με γέμιση σοκολάτας

30 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση τυριού

400 γρ. ανθότυρο ή τυρί cottage

200 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα

150 γρ. κρέμα γάλακτος (30% λιπαρά)

2 τριμμένα μπισκότα Oreo

1 κουτ. σούπας στιγμιαία ζελατίνη

χτυπημένη σαντιγύ και φράουλες για διακόσμηση

Εκτέλεση

Αλέστε τα μπισκότα με το βούτυρο σε ένα μπλέντερ, μέχρις ότου το μείγμα να θυμίζει υγρή άμμο. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια βάση και βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Μουλιάστε τη ζελατίνη σε 4 κουτ. σούπας κρύο νερό για όσο χρονικό διάστημα ορίζεται στη συσκευασία.

Στο μπολ του μπλέντερ βάλτε το ανθότυρο ή το τυρί cottage, τη κρέμα γάλατος και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή. Ζεστάνετε τη ζελατίνη σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να διαλυθεί και προσθέσετε την στο μείγμα του μπλέντερ. Χτυπήστε καλά για άλλη μια φορά. Προσθέστε τα τριμμένα μπισκότα, ανακατέψτε με κουτάλι και απλώστε μείγμα πάνω από την βάση μπισκότων.

Βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι κρυώσει πλήρως το επιδόρπιο. Πριν σερβίρετε, αφαιρέστε το προσεκτικά από τη βάση και γαρνίρετε με σαντιγί και φράουλες.

Credit: Adme