Καβουροκεφτέδες

212
Καβουροκεφτέδες

Υλικά

1 κονσέρβα καβούρι ή περίπου 250 γρ. κατεψυγμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα

1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2-3 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας αλεύρι

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

λίγο αλάτι

1/2 φλιτζ. γάλα

1/2 γαλέτα

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε σε 2 κουτ. σούπας βούτυρο τα κρεμμυδάκια, το σέλινο και την πιπεριά. Μόλις μαραθούν, ρίχνετε το αλεύρι, τη μουστάρδα το αλάτι και μαγειρεύετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε το καβούρι, τη γαλέτα και το χυμό λεμονιού.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τις άλλες 3 κουτ. σούπας βούτυρο και ρίχνετε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα, τις πατικώνετε με σπάτουλα και τις τηγανίζετε για περίπου 8 λεπτά.