Ρύζι με θαλασσινά

219
Ρύζι με θαλασσινά

Υλικά

3 φλιτζ. ρύζι νυχάκι

300 γρ. καλαμαράκια, σε ροδέλες

300 γρ. μύδια, χωρίς κέλυφος

10-15 γαρίδες

2-3 στίγματα κρόκο Κοζάνης

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας μαργαρίνη

8 φλιτζ. νερό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος και τις ουρές. Στη συνέχεια τις πλένουμε και τις ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίζουν. Πλένουμε τα μύδια, τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στο σουρωτήρι μαζί με τις γαρίδες.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε τον ζωμό.

Προσθέτουμε στον ζωμό το ρύζι, τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης, το λάδι , αλάτι, πιπέρι και βράζουμε, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν βράσει το ρύζι και απορροφήσει όλα τα υγρά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε, έως ότου να λιώσει.

Σερβίρουμε το ρύζι σε μια πιατέλα μαζί με τα θαλασσινά.