Σολομός γεμιστός με αρωματικά

167
Σολομός γεμιστός με αρωματικά

Υλικά

2 ουρές φιλέτο σολομού (περίπου 500 γρ. η κάθε μια) χωρίς κόκαλο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 λεμόνι σε φέτες

3 φύλλα δάφνης

750ml κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Βάζετε το ένα φιλέτο σολομού με την πέτσα προς τα κάτω και σκορπάτε επάνω τον μαϊντανό, τον άνηθο και μερικές φέτες λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και ακουμπάτε επάνω το δεύτερο φιλέτο σολομού με την πέτσα προς τα πάνω. Ενώνετε καλά τα δύο φιλέτα και τα δένετε σφιχτά με σπάγκο κουζίνας για να μη διαλυθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ακουμπάτε τον σολομό σε ταψί. Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, περιχύνετε με το κόκκινο κρασί και με 250ml ζεστό νερό. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, όπου μετά το γυρίζετε για να το ψήσετε ακόμα 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει και να ψηθεί καλά ως το κέντρο του. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το ψάρι να σταθεί για 2-3 λεπτά. Πολύ προσεκτικά το μεταφέρετε με μεγάλες σπάτουλες σε πιατέλα, το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με σαλάτα.