Καλαμαράκια με ντομάτα και μπαχάρι

277
Καλαμαράκια με ντομάτα και μπαχάρι

Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
6 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες ή τα ξεπαγώνουμε και τα πλένουμε αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια, περίπου 30 με 40 λεπτά. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή