
Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας κονιάκ ή ρούμι
3 ασπράδια αυγών
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Εκτέλεση
Για τη μους σοκολάτας με αυγά, ξύνουμε πρώτα στον τρίφτη ή με μαχαίρι τα 50 γρ. από τη σοκολάτα της συνταγής και τα φυλάμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 150 γρ. σοκολάτας και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν λιώσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με απαλές κορυφές (όχι σφιχτή). Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκας στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Προσθέτουμε και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Όλο το μείγμα σοκολάτας το αδειάζουμε στην υπόλοιπη μαρέγκα και με απαλές κινήσεις διπλώνουμε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα τα 2/3 της τριμμένης σοκολάτας και τη χτυπημένη κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Ισομοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια.
Αφήνουμε να παγώσει για 2 ώρες στο ψυγείο και γαρνίρουμε τα φλιτζανάκια με ξύσμα σοκολάτας και άχνη.