Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι

364
Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι

Υλικά

4 κολοκύθια

1 κρεμμύδι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

3-4 κουτ. σούπας αλεύρι

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

αλάτι, πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι «πιέζοντάς» τα, για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά, έως ότου ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε σε μπολ τα μυρωδικά, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Θα πρέπει το μείγμα μας να είναι ένας αραιός χυλός, ώστε οι κολοκυθοκεφτέδες μας να είναι τραγανοί από έξω και ζουμεροί από μέσα.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, βάζοντας κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι. Τους αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.