Πέρκα με βασιλικό

216
Πέρκα με βασιλικό

Υλικά

1 φιλέτο πέρκας περίπου 1 κιλό

1 γεμάτη κουτ. σούπας τριμμένο βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φύλλα δάφνης

1 κλαδάκι δενδρολίβανο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 μικρό κρεμμύδι

λίγο αλεύρι

λίγο λευκό ξηρό κρασί

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Κόκκους αλατιού, λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε καλά το ψάρι. Το βάζετε σε ένα πυρέξ, ρίχνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη δάφνη ψιλοκομμένη, το μαϊντανό ολόκληρο, λίγο πιπέρι και το αφήνετε να μαριναριστεί για 2 ώρες.

Στραγγίζετε το ψάρι από τη μαρινάτα, αφαιρείτε τα αρωματικά χόρτα, το αλευρώνετε ελαφρά και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνετε και το βάζετε να ροδίσει σε λίγο λάδι προσθέτοντας το δενδρολίβανο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το γυρνάτε προσεκτικά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και στη συνέχεια το ψήνετε στο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά, ρίχνοντας κάθε τόσο λευκό κρασί και περιχύνοντας το με τη σάλτσα του.

Όταν ψηθεί, το βάζετε σε μια ζεστή πιατέλα και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο και το βασιλικό. Μπορείτε να το γαρνίρετε και με χυμό λεμονιού.