Κοτόπιτα Πετιβιέ

402
Κοτόπιτα Πετιβιέ

Υλικά

2 σφολιάτες

400 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε ζαράκια

200 γρ. μοτσαρέλλα, τριμμένη

400 γρ. γάλα

3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουτ. σούπας βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κρόκοι, +1 για άλειμμα

100 γρ. καλαμπόκι

300γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή

Θυμάρι

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το βάζουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα μανιτάρια μέχρι να φύγουν τα υγρά του.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε ,το βούτυρο και το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι και να χάσει όλη την υγρασία του. Σιγά σιγά, προσθέτουμε μια δόση από το γάλα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού το κάνουμε πολλές φορές αυτό βήμα και μας έχει δημιουργηθεί μια μπεσαμέλ προσθέτουμε όλα τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη μία σφολιάτα και προσθέτουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε και την άλλη σφολιάτα και σκεπάζουμε κλείνοντας τις άκρες. Το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει. Σπάμε ένα αυγό σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τη σφολιάτα και ψήνουμε στους 200C για 25 με 30 λεπτά.