Φρικασέ πρασοσέλινο

214
Φρικασέ πρασοσέλινο

Υλικά

1,2 κιλό πράσα

100 γρ. ρίζα σέλινου

300γρ. σέλινο

150 γρ. καρότα

1 ματσάκι άνηθο

4-5 κουτ. σούπας βούτυρο

2 φλιτζ. σπιτικό ζωμό

2 κρόκοι αυγών

αλάτι, λευκό πιπέρι

4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα κάθε 2-3 εκ. Τα βράζουμε για μερικά λεπτά σε μπόλικο νερό και έπειτα τα στραγγίζουμε καλά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καρότα, τα σελινόριζα, τα φύλλα του σέλινου και τον άνηθο. Κόβουμε τα καρότα κάθε 2 εκ. τη σελινόριζα κυδωνάτα και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του σέλινου και του άνηθου.

Καίμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τα με ξύλινο κουτάλι. Τα σβήνουμε με το ζωμό και μόλις ξαναρχίσει η βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει ώσπου να ψηθεί τελείως μένοντας μόνο με τη σάλτσα του και λίγα υγρά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι, χτυπάμε του κρόκους των αυγών με το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας και μερικές κουταλιές από το ζωμό του βρασίματος. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την ξαναβάζουμε στη φωτιά και πόλις πάρει 1-2 βράσεις, το φαγητό μας είναι έτοιμο.