Γλύκισμα με πτι μπερ, σαντιγί και φράουλες

436
Γλύκισμα με πτι μπερ, σαντιγί και φράουλες

Υλικά

1 1/2 μπισκότα τύπου πτι μπερ

500γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1/2 φλιτζ. άχνη

1/2 κουτί μικρές φράουλες κομμένες στη μέση

1 κουτί ζελέ φράουλα

4 σφηνάκια κονιάκ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το φακελάκι με το ζελέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε ένα ποτήρι βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να στήσουμε το γλυκό.

Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ σε δύο στρώσεις και τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στα μπισκότα, λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και απλώνουμε τις φράουλες. Καλύπτουμε το γλυκό με το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο. Το αφήνουμε περίπου για 2 ώρες να σφίξει ή ιδανικά όλο το βράδυ.