
Υλικά για 20 μερίδες
250 γρ. ινδοκάρυδο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. ινδοκάρυδο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάλτε το ινδοκάρυδο, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το για 1 ώρα στο ψυγείο.
Χωρίστε σε κομμάτια των 30 γρ. περίπου και πλάστε σε μπαλάκια. Τυλίξτε το κάθε ένα με μεμβράνη, τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι και μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν. Αφαιρέστε τη μεμβράνη, βουτήξτε τα στο ινδοκάρυδο και σερβίρετε.
Πηγή: vita.gr