Αρνίσια μπιφτέκια με κάρυ, κόλιανδρο και τζίντζερ

352
Αρνίσια μπιφτέκια με κάρυ, κόλιανδρο και τζίντζερ

Συνταγή του Περικλή Κοσκινά

Υλικά

1 κιλό αρνίσιο κιμά

1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα

1 1/2 κουτ. σούπας κάρυ

1 κουτ. σούπας κουρκουμά

1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου κοπανισμένους

1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοτριμμένο ή 1 κουτ. γλυκού σε σκόνη

τα φύλλα από 3-4 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ψιλό πλιγούρι τριμμένο στο μούλτι σε κόνη ή 2 κουτ. σούπας φρυγανιά

1 αυγό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη 1 κουτ. σούπας από το μετρημένο λάδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρυ, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο και την πάπρικα για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να σκορπίσουν το άρωμα τους τα μπαχαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το μείγμα του τηγανιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά. Φτιάχνουμε μπιφτέκια των 180-200 γρ. τα οποία βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ώστε να δέσουν .

Ψήνουμε τα μπιφτέκια κατευθείαν από το ψυγείο φροντίζοντας να τα έχουμε λαδώσει πολύ καλά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.