Κουνέλι Με Μουστάρδα

238
Κουνέλι Με Μουστάρδα

Υλικά

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού κόκκους πράσινου πιπεριού (από βαζάκι, στραγγισμένοι)

1/4 φλιτζ. νερό
2 κουτ. σούπας άσπρο κρασί
4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αραιώνετε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και αλείφετε με το μείγμα τα κομμάτια του κουνελιού, προσέχοντας να πιάσει καλά παντού. Το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε σε ένα ταψί.

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και μετά από 5 λεπτά ψησίματος περιχύνετε το κουνέλι με το νερό και καθώς ψήνετε για 1-1 1/4 περίπου ώρα, ραντίζοντάς το συχνά με τα υγρά του ταψιού. Όταν ψηθεί, το βγάζετε σε μια πιατέλα και το κρατάτε ζεστό καλύπτοντάς το χαλαρά με αλουμινόχαρτο.

Μαζεύετε τα υγρά από το ταψί και τα περνάτε από σουρωτήρι σε ένα τηγανάκι. Προσθέτετε το κρασί και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε τη σάλτσα ανακατεύοντάς την με το σύρμα μέχρι να δέσει. Την αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μέσα τους κόκκους του πράσινου πιπεριού. Περιχύνετε το κουνέλι με τη σάλτσα του και το συνοδεύετε, αν θέλετε, με φρέσκια πάστα ή ριζότο με μανιτάρια.