Κεμπάπ με 3 είδη κιμά και μπαχαρικά

370
Κεμπάπ με 3 είδη κιμά και μπαχαρικά

Συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου

Υλικά

300 γρ. κιμάς αρνίσιος, από μπούτι

300 γρ. κιμάς χοιρινός, από σπάλα

400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)

70 ml ελαιόλαδο

50 ml παγωμένο νερό

2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα

2 πιπεριές κέρατα, τριμμένες

3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, κοπανισμένο

1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό ή μισό-μισό)

2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος (τα φύλλα)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τους κιμάδες και όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε έντονα με το γάντζο για 10 – 12 λεπτά. Το μείγμα που θα προκύψει είναι μαλακό και υδαρές. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούμε – θα δέσει στο ψυγείο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πλάθουμε 8 μεγάλα, μακρουλά κεμπάπ γύρω από μεταλλικές σούβλες ή ξύλινα σουβλάκια. Τα σφίγγουμε καλά με την παλάμη μας, ώστε να σταθεροποιηθούν γύρω από τα σουβλάκια. Εναλλακτικά, πλάθουμε περισσότερα μακρουλά σουτζουκάκια, χωρίς να τα περάσουμε σε σουβλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξουν πάλι, για 30 λεπτά.

Ψήνουμε τα κεμπάπ κατευθείαν από το ψυγείο, ελαφρώς λαδωμένα, σε δυνατή φωτιά, κατά προτίμηση σε σχάρα, για να στάζουν τα λίπη. Πρέπει να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές -τα γυρνάμε τακτικά- και να ψηθούν, χωρίς να στεγνώσουν. Τα σερβίρουμε χλιαρά με το ντιπ γιαουρτιού, πίτες και ψιλοκομμένο κρεμμύδι με μαϊντανό.