Πεπέκι

492
Πεπέκι

Υλικά

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

2 αυγά

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

40ml ελαιόλαδο

350 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Λάδι για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε καλά το ταψί και φουρνίζουμε ώστε να ζεσταθεί πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά και ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα. Πρέπει να προκύψει ένα ημίρευστος χυλός.

Τραβάμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.