
Υλικά
4 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1/2 λίτρο χλιαρό γάλα
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
150 γρ. γραβιέρα χοντροκομμένη
150 γρ. ένταμ χοντροκομμένο
4 κουτ. σούπας γιαούρτι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 πράσα ψιλοκομμένα
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
5 αυγά χωρισμένα ο κρόκος απ’ το ασπράδι
λίγο βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τη φόρμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπέικον και πιπέρι. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε να γίνει χλιαρή η μπεσαμέλ, ρίχνουμε τα τυριά και τους κρόκους των αυγών, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα του πράσου. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
Αλείφουμε με βούτυρο το πυρέξ για σουφλέ, το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και το γεμίζουμε περίπου 3/4 με το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως για να μην κάτσει το σουφλέ.