Χιονάκια με ινδοκάρυδο

295
Χιονάκια με ινδοκάρυδο

Υλικά

500 γρ. ινδική καρύδα

1 ζαχαρούχο γάλα

30 κεράσια γλασέ κομμένα στη μέση

1 φλιτζ. ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τα χιονάκια με ινδοκάρυδο, αδειάζουμε πρώτα το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ. Λίγη λίγη προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να την πάρει όλη το μείγμα και να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.

Παίρνουμε 1 κομμάτι ζύμη στο μέγεθος μανταρινιού και του δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Με το δάχτυλο κάνουμε λακκουβίτσα στη μέση. Τοποθετούμε μισό κεράσι επάνω. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Αραδιάζουμε τα γλυκά σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, για περίπου 15΄ ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις τα βγάλουμε καυτά από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με καρύδα.

Μην τα παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσουν σκληραίνουν πολύ.

Πηγή