Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα

175
Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα

Υλικά

200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα

1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη

1,5-2 κονσέρβες τόνου

1 μικρό αγγούρι κομμένο σε καρεδάκια

20 ντοματίνια κομμένα στη μέση

6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε καρεδάκια

Για τη σος

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1 λεμόνι (το ξύσμα του)

Εκτέλεση

Bράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Yστερα από 15 λεπτά, έχουμε τον νου μας ώστε να τα βγάλουμε πριν αρχίσουν να «σκάνε» και να λιώνουν. Tα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα συστατικά της από το μπλέντερ.

Tip: Aυτή η σαλάτα γίνεται ωραιότατη και με γίγαντες ή με λευκά φασόλια, χοντρά ή ψιλά.