Μύδια σούπα με γλυκάνισο και σαφράν

211
Μύδια σούπα με γλυκάνισο και σαφράν

Υλικά

2 κιλά μύδια με το κέλυφός τους
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο κοπανισμένο
¼ γρ. κρόκο Κοζάνης
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα σκληρό σφουγγαράκι τρίβετε τα μύδια για να καθαρίσουν καλά. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με καθαρό νερό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα μύδια και ανακατεύετε, ρίχνετε ένα ποτήρι λευκό κρασί και σκεπάζετε την κατσαρόλα. 

Περιμένετε να πάρει βράση και ανοίγετε ξανά την κατσαρόλα μετά από 5 λεπτά περίπου. Όσα μύδια είναι κλειστά τα πετάτε. Τα υπόλοιπα τα βγάζετε στην άκρη. Προσθέτετε άλλα δύο νεροπότηρα νερό, τον γλυκάνισο, τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε τη σούπα για 15 λεπτά επιπλέον και ξαναρίχνετε μέσα τα μύδια.

Πριν τα βγάλετε στο τραπέζι τα περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Σερβίρετε τα μύδια σε βαθιά πιάτα μαζί με το ζουμί τους.