Σπιτικό παγωτό Oreo

566
Σπιτικό παγωτό Oreo

Υλικά

1 κουτί γάλα εβαπορέ

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

1 κουτί φυτική σαντιγύ

1 βανίλια

1 πακέτο μπισκότα Oreo

Εκτέλεση

1 ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το παγωτό, βάζουμε στην κατάψυξη το γάλα εβαπορέ, το ζαχαρούχο και τη φυτική συνταγή. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Κατόπιν, χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ για 5-6 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Τέλος, ρίχνουμε και τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με μεγάλο κουτάλι. Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6-7 ώρες. Ενδιάμεσα, το βγάζουμε 1-2 φορές από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε με κουτάλι για να γίνει πιο ελαφρύ.

topontiki