Βίδες από παντζάρια με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και φέτα

225
Βίδες από παντζάρια με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και φέτα

Συνταγή της Alison Roman
Υλικά
300 γρ. βίδες από παντζάρι (μπορείς να τις αντικαταστήσεις με σταρένια ζυμαρικά)
Αλάτι θαλασσινό
1 μεγάλο μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2-3 ξερά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουτ. σούπας κάππαρη σε άλμη, στραγγισμένη, χοντροκομμένη
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
40 γρ. φέτα θρυμματισμένη
3/4 φλιτζ. άνηθος χοντροκομμένος

Εκτέλεση

Βράσε al dente τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Κόψε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια μήκους 5-6 εκ. (στη συνέχεια κόψε περίπου τα μισά από αυτά σε λεπτές φέτες και κράτησέ τες στην άκρη) και το λευκό στη μέση ή στα τέσσερα, αν είναι χοντρό.

Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τα χοντροκομμένα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Σόταρέ τα, χωρίς να τα κουνάς, μέχρι να πάρουν χρώμα και σχεδόν να μαυρίσουν από τη μία πλευρά, περίπου για 4 λεπτά. Ανακάτεψέ τα και άφησέ τα από την άλλη πλευρά, μόλις να μαραθούν, για 1-2 λεπτά ακόμη.

Πρόσθεσε στο τηγάνι την κάππαρη και ανακάτεψε. Στράγγισε τα ζυμαρικά κρατώντας στην άκρη 3/4 φλ. από το νερό τους. Βάλε τα ζυμαρικά και το νερό στο τηγάνι και συνέχισε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια γυαλιστερή σάλτσα, περίπου για 2 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το ξύσμα και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακάτεψε.

Σέρβιρε τα ζυμαρικά με φέτα, άνηθο και επιπλέον ξύσμα λεμονιού αν θέλεις.

Πηγή