![Καλαμαράκια με κρητική γραβιέρα](https://www.otselementes.gr/wp-content/uploads/2019/09/Καλαμαράκια-με-κρητική-γραβιέρα.jpg)
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια μικρά ή κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
1 ποτηράκι ούζο
1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
300 γρ. κρητική γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνουμε με το ούζο, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα καλαμαράκια να ψηθούν για 15 λεπτά. (προσοχή μην παραψηθούν και σκληρύνουν)
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το βασιλικό, πιπέρι και το τυρί και σκεπάζουμε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια με μανέστρα ή κοφτό μακαρονάκι ή, απλά, με μια σαλάτα.