Μπρόκολο dauphinois

221
Μπρόκολο dauphinois

Συνταγή της Χριστίνας- Δάφνης Γαλανού

Υλικά

1 μπρόκολο περίπου 1 κιλό

έτοιμο μείγμα για μπεσαμέλ

1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα

1 αυγό

1 φλιτζ. τριμμένο ρεγκάτο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ζεματάτε για περίπου 6-7 λεπτά το μπρόκολο το οποίο έχετε κόψει πρώτα σε φουντίτσες. Το σουρώνετε και το στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αλατίζετε. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Προσθέτετε πιπέρι και τη μισή ποσότητα τυριού. Περιχύνετε την μπεσαμέλ στο μπρόκολο και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Αλείφετε με αυγό και ψήνετε στους 180C μέχρι να ροδίσει.