Γίδα βραστή με δυόσμο

695
Γίδα βραστή με δυόσμο

Υλικά

1 κιλό γίδα σε κομματάκια

Αλάτι, πιπέρι

Μία κουτάλα λάδι ή μισή αν είναι παχιά η γίδα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

3 σκελίδες σκόρδου

4-5 μικρές πατάτες κομμένες στα δύο

4-5 μικρά καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες

Δυόσμο φρέσκο 5-6 κλωνάρια

Εκτέλεση

Πλένουμε τη γίδα καλά πρώτα με κρύο και μετά με ζεστό νερό και τη βάζουμε στη κατσαρόλα με νερό να τη σκεπάζει. Όταν κοχλάσει, την ξαφρίζουμε καλά. Ύστερα ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το λάδι και το πιπέρι. Το αλάτι το ρίχνουμε προς το τέλος του βρασμού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη γίδα να βράσει «αμίλητη» δηλαδή χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την κατσαρόλα και να προσθέτουμε νερό κρύο. Αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ζεστό για να συνεχιστεί ο βρασμός γιατί αλλιώς σκληραίνει το κρέας.

Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε το αλάτι και το δυόσμο, ολόκληρα τα κλωναράκια ή τα φύλλα τους. Μόλις βράσει το κρέας το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, σουρώνουμε το ζουμί του σε μια άλλη κατσαρόλα και όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα 2 κρεμμύδια, τις πατάτες τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.