Σπιτική συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα

351
Σπιτική συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα

Υλικά

1 κιλό ζάχαρη

2 1/2 κούπες νερό

ξύσμα από 4 πορτοκάλια ακέρωτα

4 κούπες φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει το σιρόπι να κοχλάζει το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να πέσει λίγο η θερμοκρασία του σιροπιού. Τότε προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε την πορτοκαλάδα να κρυώσει. Τη σουρώνουμε, τη βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε αραιώνοντας με όσο νερό θέλουμε.